Coming Soon! Mazda CX-30

24 april 2019


De nieuwste Crossover van Mazda, De NIEUWE CX-30 ! Begin maart is de nieuwe CX-30 onthuld op de autoshow in Genève.  De Mazda CX-30 wordt toegevoegd aan de SUV-familie die vooralsnog bestond uit de CX-3 en CX-5. De nieuwe CX-30 is standaard zeer rijk uitgerust en is voorzien van vele veiligheidsopties.

Eind september in de showroom

Meld u alvast aan voor:

  • Als eerste op de hoogte van de CX-30
  • Als eerste proefrijden
  • Als eerste een offerte voor de CX-30 ontvangen wanneer dat mogelijk is

Motoren

De Mazda CX-30 wordt weer uitgevoerd met de welbekende Skyactiv-motoren van Mazda. De Skyactiv-X komt ook voor de CX-30 beschikbaar, het is echter nog niet bekend wanneer deze beschikbaar is. De Skyactiv-X motor van de CX-30 krijgt de beschikking over 181 pk. De Skyactiv-X motor staat onder andere bekend om zijn zuinigheid en is tot 20/30% zuiniger dan de huidige benzinemotoren. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de rijstijl en omstandigheden.

Uitvoeringen

Eind april kunnen wij u meer communiceren over de uitvoeringen. In hoofdlijnen is deze grotendeels vergelijkbaar met de nieuwe Mazda3.

Afmetingen

De nieuwe Mazda CX-30 komt qua afmetingen precies tussen de CX-3 en de CX-5 in te staan. De Mazda CX-30 heeft de volgende afmetingen:

Lengte: 4.4 meter
Breedte: 1.8 meter
Hoogte: 1.54 meter

De Mazda CX-30 heeft een relatief korte wielbasis in vergelijking met de nieuwe Mazda3. De wielbasis van de CX-30 is namelijk 2.66 meter, de Mazda3 beschikt over een wielbasis van 2.72 meter. De bagageruimte van de CX-30 is daarentegen wel weer ruim te noemen. De bagageruimte van de CX-30 is 430 liter groot. Optioneel is dat de achterklep elektronisch geopend en gesloten kan worden.

Kleuren

De unieke Mazda kleuren Soul Red Crystal, Machine Gray en Polymetal Gray zullen ook voor de Mazda CX-30 te verkrijgen zijn.

Interieur

De Mazda CX-30 krijgt ook vernieuwingen in het infotainmentsysteem. Zo is Apple CarPlay standaard beschikbaar en krijgt de CX-30 een nieuw versie van MZD Connect. De snelheid van MZD connect is flink verbeterd en daarnaast komen er nieuwe apps beschikbaar. Qua bekleding is het wederom mogelijk om de CX-30 van wit lederen bekleding te voorzien. Dit is bij de Luxury uitvoering beschikbaar.

Veiligheid

Uiteraard is de nieuwe Mazda CX-30 standaard zeer veilig uitgerust. De nieuwe CX-30 is o.a. standaard uitgerust met de volgende functionaliteiten:

  • LED-verlichting
  • Head-Up Display
  • Dodehoekdetectie
  • Lane Keep Assist
  • Mazda Radar Cruis Control

Trekkracht

De trekkracht van de Mazda CX-30 is helaas nog niet bekend. Dit verwachten wij op een later moment met u te kunnen communiceren. Wij verwachten dat het trekgewicht van de Mazda CX-30 tussen de CX-3 en CX-5 in ligt.

Prijs

Helaas kunnen wij u nog niets over de verwachte prijzen communiceren. De prijzen worden waarschijnlijk in aanloop naar de introductie bekendgemaakt.

Private Lease

Uiteraard kunt u de Mazda CX-30 binnenkort Private Leasen. De Private Lease tarieven van de CX-30 zijn echter nog niet bekend. Ook voor zakelijke lease bent u bij ons aan het juiste adres. Wie bieden verschillende mogelijkheden aan.

Showroom

De verwachting is dat wij de Mazda CX-30 eind september bij ons in de showroom kunnen bewonderen. De CX-30 wordt dan op feestelijke wijze geïntroduceerd en vanaf dan kunt u ook proefrijden met de nieuwe CX-30. De eerste auto’s worden waarschijnlijk in oktober of november geleverd.

Wij houden u op de hoogte!

 

 

Nieuws

2019_mazda_cx-3_15_1920x1080 20-03-2019
Mazda Private Lease

Aan alles gedacht. Bij Mazda laten we niets aan het toeval over. Ook niet als het…

Lees meer
2018_mazda6_38_1920x1080 20-03-2019
Wat is Signature?

Vraag Mazda-designers om een Mazda, die al zeer luxe is uitgevoerd, samen te stellen en je…

Lees meer
small mazda-apple-carplay-jul18 08-08-2018
Apple Carplay

Goed nieuws voor alle I-Phone gebruikers want Apple Carplay is nu ook beschikbaar voor alle Mazda’s…

Lees meer